به گزارش خبرنگار مهر، مینو محرز رئیس مرکز تحقیقات ایدز دانشگاه علوم پزشکی تهران، ظهر چهارشنبه در نشست خبری که در محل مرکز تحقیقات ایدز دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار شد، گفت: این عمل پیوند سلولهای بنیادی خون ساز در بیمار مبتلا به عفونت اچ آی وی، برای اولین بار در ایران و خاورمیانه انجام شده است.
وی با اشاره به اهمیت این پیوند در بیمار مبتلا به عفونت اچ آی وی، افزود: در ماه ۲۰۰ بیمار مبتلا به ایدز در این مرکز ویزیت میشوند.
محرز به آمار ایدز در کشور اشاره کرد و گفت: گزارشها حاکی از ۴۰ هزار مبتلا در کشور است که آمارهای غیر رسمی بیش از دو تا سه برابر این آمار است. زیرا ما نمیتوانیم همه افراد مبتلا را شناسایی کنیم.
وی با تاکید بر ضرورت اطلاع رسانی و آگاهی بخشی در جامعه برای کنترل بیماری ایدز، افزود: در حال حاضر بیشترین راه انتقال، تماس جنسی است.
سید رضا صفایی فوق تخصص خون و انکولوژی، در تشریح این عمل پیوند، گفت: بیمار، فرد ۴۴ سالهای است که مبتلا به ایدز بوده و شرایط عمومی و سن او، اجازه این پیوند را داد.
وی با اشاره به موفقیت آمیز بودن این پیوند، افزود: خوشبختانه این پیوند با موفقیت انجام شده و در حال حاضر دو هفته از زمان این پیوند میگذرد و بیمار مرخص شده است.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران، با اشاره به اینکه این بیمار به مدت سه ماه تحت مراقبت قرار میگیرد، ادامه داد: بعد از آن، بیمار به پزشک معالج خودش معرفی و تحت نظر قرار دارد.
صفایی در پاسخ به این سوال که این پیوند تأثیری در روند کنترل ویروس اچ آی وی دارد یا خیر، گفت: انتظار چنین تأثیری را نداریم، اما گزارشهایی داشته ایم که در روند کنترل ویروس اچ آی وی، تأثیر داشته است.
سید علی دهقان منشادی استادیار گروه عفونی دانشگاه علوم پزشکی تهران، با عنوان این مطلب که عفونت اچ آی وی به تنهایی منعی برای پیوند ندارد، گفت: یکی از مشکلات در مسیر خدمت به این بیماران، عدم آگاهی پرسنل از واقعیتهای این قبیل بیماران است.
وی افزود: شاید همین عدم آگاهی از شرایط بیماران اچ آی وی، باعث شده این افراد از دریافت خدمات پزشکی، محروم شوند.
نظر شما